Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

12. FELELŐS FOGYASZTÁS ÉS TERMELÉS

12.jpg

"Ensure sustainable consumption and production patterns" / "Fenntartható fogyasztási és termelési minták biztosítása"

Az SDG 12 vállalkozások, a politikai döntéshozók, a kutatók és a fogyasztók átfogó cselekvéssorozatát követeli meg a fenntartható gyakorlatokhoz való alkalmazkodás érdekében. Fenntartható termelést és fogyasztást irányoz elő, amely fejlett technológiai kapacitáson, erőforrás-hatékonyságon és a globális hulladék mennyiségének csökkentésén alapul.


Forrás:

A Soproni Egyetem vonatkozásában az SDG-hez kapcsolódó tantárgyak arányát mutatja az alábbi ábra:

Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek

Kapcsolódó hírek

Soproni Egyetem Zöld Iroda Programja

Soproni Egyetem Zöld Iroda Programja

Részvételi felhívás a Soproni Egyetem Zöld Iroda minősítésre

A program célja

A Soproni Egyetem Zöld Iroda Program célja, hogy az egyetem dolgozói tudatosabbá váljanak az „irodai hétköznapjaikban” és adott esetben egyre érzékenyebben odafigyeljenek a közvetlen környezetükre a munkahelyükön is. Azok az önkéntes résztvevők (megj.: a több személyes irodák esetében egy kapcsolattartó által kérjük a kitöltést a helyiségre nézve), akik kitöltik az önértékelési űrlapot és bemutatják, hogy befolyásukhoz és lehetőségeikhez mérten a leginkább megfelelnek a Zöld Iroda Program elvárásainak, megkapják az adott helyiségre a Soproni Egyetem Zöld Iroda minősítést. A beérkezett részvételi önértékeléseket kiértékeljük és rangsoroljuk, majd iroda kategóriánként (létszám szerint) az első három-három helyezettet további ajándékokkal jutalmazzuk.

Innováció és Együttműködés: Faipari Fórum a Soproni Egyetemen

Innováció és Együttműködés: Faipari Fórum a Soproni Egyetemen

A Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kara, mint az hazai faipar unikális felsőoktatási és kutatási központja május 21- én faipari ágazati egyeztető fórumot rendezett az Egyetem Ligneum rendezvényházában.