Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

16. BÉKE, IGAZSÁG ÉS ERŐS INTÉZMÉNYEK

16.jpg

"Promote peaceful and inclusive societies for sustainable development, provide access to justice for all and build effective, accountable and inclusive institutions at all levels" / "A békés és befogadó társadalmak előmozdítása a fenntartható fejlődés érdekében, az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférés biztosítása mindenki számára, valamint hatékony, elszámoltatható és befogadó intézmények kiépítése minden szinten"

Az SDG 16 célkitűzése olyan békés és befogadó társadalmak létrejötte, amelyek az emberi jogok tiszteletben tartásán, a legkiszolgáltatottabbak védelmén, a jogállamiságon és a jó kormányzáson alapulnak minden szinten. Emellett átlátható, hatékony és elszámoltatható intézményeket irányoz elő.


Forrás:

A Soproni Egyetem vonatkozásában az SDG-hez kapcsolódó tantárgyak arányát mutatja az alábbi ábra:

 

Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek

Kapcsolódó hírek

Emlékezés a Trianoni Békediktátum 104. Évfordulójára a Soproni Parkerdőben

Emlékezés a Trianoni Békediktátum 104. Évfordulójára a Soproni Parkerdőben

A Károly-kilátó közelében található Trianoni emlékparkban emlékezett meg a békediktátum aláírásának 104. évfordulójáról a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Az eseményen elhangzott, hogy a békeszerződés következtében 3,5 millió magyart csatoltak el az anyaországtól, akik mindennap megküzdenek magyarságuk megőrzéséért.

Megemlékezés a Soproni Egyetemen

Megemlékezés a Soproni Egyetemen

A Magyar Királyi Főreáliskola és a Magyar Királyi Rákóczi Ferenc Gyalogsági Hadapródiskola emléknapja alkalmából tartottak ünnepséget. A Soproni Egyetem főépületében és a Batthyány téren található Rákóczi-szobornál tartott megemlékezést a Honvéd Hagyományőrző Egyesület szervezte.