Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

17. PARTNERSÉG A CÉLOK ELÉRÉSÉÉRT

17.jpg

"Strengthen the means of implementation and revitalize the global partnership for sustainable development" / "A végrehajtás eszközeinek erősítése és a fenntartható fejlődést célzó globális partnerség megújítása"

Az SDG 17 globális partnerségre szólít fel a fenntartható fejlődés érdekében. A cél kiemeli a globális makrogazdasági stabilitás fontosságát, valamint annak szükségességét, hogy a fejlődő országok számára nemzetközi forrásokból, valamint a bevételek beszedésére szolgáló hazai kapacitások megerősítése révén pénzügyi forrásokat mozgósítsanak. Kiemeli továbbá a kereskedelem fontosságát a fejlődő országok számára, valamint a nemzetközi kereskedelem irányításának méltányos szabályait. A 17. fenntartható fejlődési cél továbbá hangsúlyozza a tudományhoz, a technológiához és az innovációhoz, különösen az internetalapú információs és kommunikációs technológiához való hozzáférés fontosságát.


Forrás:

A Soproni Egyetem vonatkozásában az SDG-hez kapcsolódó tantárgyak arányát mutatja az alábbi ábra:

Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek

Kapcsolódó hírek

Stratégiai Együttműködés a Jövő Erdészeti Szakembereiért: A STIHL és a Soproni Egyetem Partnersége

Stratégiai Együttműködés a Jövő Erdészeti Szakembereiért: A STIHL és a Soproni Egyetem Partnersége

Az Andreas STIHL Kereskedelmi Kft. és a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara között régóta zajló közös munka eredményeként együttműködési megállapodás került aláírására, amelyet az Andreas STIHL Kereskedelmi Kft. ügyvezetője Bakon Gábor, az egyetem részéről Prof. Dr. Alpár Tibor, az innovációért és vállalati kapcsolatokért felelős rektorhelyettes, továbbá Dr. Heil Bálint dékán látott el kézjegyével.

Innováció és Együttműködés: Faipari Fórum a Soproni Egyetemen

Innováció és Együttműködés: Faipari Fórum a Soproni Egyetemen

A Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kara, mint az hazai faipar unikális felsőoktatási és kutatási központja május 21- én faipari ágazati egyeztető fórumot rendezett az Egyetem Ligneum rendezvényházában.