Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

A LEGJOBB EURÓPAI EGYETEMEK RANGLISTÁJÁN A SOPRONI EGYETEM

Felkerült a legjobb európai egyetemek ranglistájára a Soproni Egyetem. A QS legfrissebb rangsorán a magyar egyetemek között a 12. legjobb.

A Soproni Egyetem a 12. legjobb hazai felsőoktatási intézmény, amely idén először került fel a 2024 QS Europe University Rankings-re. A Quacquarelli Symonds európai régiós egyetemi rangsora, az Európában regisztrált 2706 felsőoktatási intézmény közül, 668-at listázott. A Kelet-Európai intézmények közül a Soproni Egyetem a 81. helyen végzett. Alma Materünk szakembereinek sikerét jelzi, hogy a tudományos idézettség szempontjából már a legjobb tudományegyetemekkel versenyzünk.

A Quacquarelli Symonds a lista összeállításakor többek között figyelembe vette az oktatók és hallgatók arányát, a fenntarthatósági szempontokat, a tudományos minőséget és a nemzetközi együttműködések számát.

 A Soproni Egyetem a QS ranglistája mellett továbbra is fontosnak tartja a fenntarthatósági világranglistákat, melyek közül a Green Metric világranglistán évről évre a legkiválóbbak közé tartozik. A mostani eredmény ez európai egyetemek versenyében az Alma Mater történelmi múltjához, tudományos eredményeihez méltó helyre emelte intézményünket. A Soproni Egyetem elkötelezett az innovatív és magas minőségű oktatás és kutatás mellett. Hallgatóink és munkatársaink számára is ez a mérték. - mondta el Prof. Dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora.

Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek