Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

BELSŐ AUDITOR TANFOLYAM

FELHÍVÁS

minőségirányítási és környezetközpontú irányítási rendszerek integrált belső auditor ON-LINE tanfolyamra (MSZ EN ISO 9001:2015 és MSZ EN ISO 14001:2015)

Egyéni időbeosztással!

---> A felhívás letöltése PDF formátumban itt!

---> JELENTKEZÉSI LAP ITT: KLIKK IDE!

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2021/000798

A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kar Környezet- és Természetvédelmi Intézet ON-LINE tanfolyamot szervez, minőségirányítási és környezetközpontú irányítási rendszerek integrált belső auditja témakörében, az MSZ EN ISO 9001:2015 és MSZ EN ISO 14001:2015 szabványok szerint (partner: Mikromentor Vállalatirányítási és Minőségirányítási Tanácsadó Bt.).

A résztvevők a program on-line előadásain való részvétel, valamint sikeres írásbeli on-line teszt alapján MSZ EN ISO 9001:2015 MIR és MSZ EN ISO 14001:2015 KIR követelményei szerinti integrált MIR-KIR belső auditori tanúsítványt (FAR - Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerben regisztrált) kapnak. A képzés tematikája az MSZ EN ISO 19011:2018 szabványt is tartalmazza.

Helyszíne: az on-line tér

Időpontok: A tanfolyam 3 modulból áll, melyek egyéni időbeosztással sajátíthatók el az alábbi időtartam alatt.

 • 1-3. modul: 2024. április 6-20. (egyéni időbeosztással)

 Teljes időtartam: 21 óra (egyéni időbeosztással)

Ajánljuk azoknak, akik:

 • még nem rendelkeznek integrált MIR-KIR belső auditor képzettséggel, amiről tanúsítványt szeretnének szerezni,
 • MIR-KIR belső auditori feladatok ellátását is vállalnák a munkakörükhöz kapcsolódóan, vagy a minőségügy/fenntarthatóság területén tervezik a szakmai fejlődésüket,
 • már rendelkeznek ISO 9001:2015 és vagy ISO 14001:2015 ismeretekkel és feladatuk a rendszerek működtetése,
 • érdeklődnek a szabványok szellemisége, alapelvei, követelményei iránt,
 • szeretnének alapokat szerezni a menedzsment rendszerek működtetéséhez, auditori munkákhoz

A képzés célja:

A résztvevők ismereteket szerezzenek a minőség- és környezetirányítási rendszer alapelvekről, legyen konkrét ismeretük a vonatkozó nemzetközi és nemzeti szabványok elemeiről, követelményeiről, a rendszerek bevezetésének menetéről, a dokumentációs rendszerek felépítéséről.

A résztvevők sajátítsák el a belső auditok előkészítésének, tervezésének és lebonyolításának folyamatára vonatkozó ismereteket, legyenek képesek integrált irányítási rendszer belső auditokat lefolytatni a tervezéstől egészen a javító intézkedések megtételéig.

A képzés célcsoportja:

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei: érettségi; FOKSZ/BSc/főiskolai, MSc/egyetemi végzettség, vagy FOKSZ/BSc/MSc hallgatói jogviszony (bármely egyetemen, főiskolán).

Megszerezhető kompetenciák:

Az integrált menedzsment rendszerek felülvizsgálatára, folyamatos fejlesztésére vonatkozó kompetencia. Az integrált menedzsment rendszerek belső auditjainak előkészítésére, tervezésére és végrehajtására, a megfelelő dokumentálási kötelezettségek teljesítésére vonatkozó kompetencia. Auditori személyes kompetenciák (kommunikáció, kérdezéstechnika, etikus viselkedés szabályai).

Tematika:

 • Az ISO 9001 minőségirányítási rendszerrel kapcsolatos ismeretek, követelmények

Cél: Az ISO 9001 szabvány és egyéb követelmények összefüggéseinek áttekintése.

 • Az ISO 14001 környezetközpontú irányítási rendszerekkel kapcsolatos ismeretek, követelmények. Nagy hangsúlyt kap a KIR hatásértékelési eljárás és az életciklus szemlélet alkalmazása!

Cél: Az ISO 14001 szabvány és egyéb követelmények összefüggéseinek áttekintése. (KIR, EMAS stb.). Megismertetni az ISO 14001 alkalmazási területeit és a speciális szakkifejezéseket, a szabvány követelményeit

 • Az integrált rendszerek belső auditálása.

Cél: Az integrált irányítási rendszer belső auditjának előkészítése, lebonyolítása és dokumentálása – a vonatkozó szabványkövetelmények ismertetése (MSZ EN ISO 19011:2018).

 • Vizsga

Jelentkezés:

A tanfolyamon való részvétel regisztráció köteles.

Az on-line jelentkezés megrendelésnek minősül, elküldésével egyben fizetési kötelezettséget vállal. A tanfolyami részvétel feltétele a célcsoportra vonatkozó képzési díj megfizetése.

Jelentkezési határidő: 2024. április 3.

On-line jelentkezési lap: https://forms.gle/wxHSh7boVTToTrtd8

(ha a linkre kattintva esetleg nem jelenne meg az űrlap, a linket másolja be a böngészőbe!)

A jelentkezés a részvételi díj befizetésévelt együtt válik érvényessé, amiről e-mail visszaigazolást küldünk.

Képzési díj

 • Soproni Egyetem volt hallgatók, jelenlegi hallgatók/jelenlegi dolgozók részére a képzés kedvezményes: 69.000 Ft/fő + 27% áfa, bruttó 87.630 Ft/fő;
 • külső résztvevőknek 140.000 Ft/fő + 27% áfa, bruttó 177.800 Ft/fő.

A képzési díj megfizetésének módja, ütemezése: az on-line jelentkezési lap beküldését követően, a Jelentkező megadott e-mail címére előleg bekérőt küldünk, amely alapján kell átutalni a képzési díjat (forintban!). Ezután előlegszámla kerül kiállításra, majd a tanfolyam végeztével a végszámla.

Kérjük a mindenkori átutalási bizonylatot a polgar.andras@uni-sopron.hu címre is megküldeni a könnyebb beazonosíthatóság miatt.

A képzés elvégzésével megszerezhető dokumentum megnevezése: Tanúsítvány.

A Soproni Egyetem a képzés elvégzésének igazolására a részt vevő személy kérésére tanúsítványt állít ki. A tanúsítvány szakképesítést és szakképzettséget nem tanúsít. A tanúsítvány munkakör betöltésére nem, tevékenység folytatására jogszabályban meghatározott esetben jogosít.

A jelentkezést követően felnőttképzési szerződéskötésre kerül sor.

Adatkezelés:

A Képzésben résztvevő személy tudomásul veszi, hogy a Felnőttképző a Szerződésben meghatározott személyes adatait az Fktv. 15. § szerinti adatszolgáltatási kötelezettsége teljesítésének során a felnőttképzés adatszolgáltatási rendszerébe rögzíti, illetve a Szerződéssel összefüggő valamennyi információt az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény előírásainak és az Fktv. 21. §-ának megfelelően a képzés lebonyolítása céljából kezelheti, azt törvényben meghatározott szervezeteknek törvényben meghatározott módon és célból átadhatja.

A Soproni Egyetem adatvédelmi szabályzata itt érhető el: http://uni-sopron.hu/adatvedelem

Felnőttképzési Adatvédelmi Tájékoztató – Képzésben résztvevő

Felnőttképzési Adatvédelmi Tájékoztató – Céges partner

Elégedettségmérési tájékoztató:

A képzés befejezését követően a résztvevők körében elégedettségmérés történik. A Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer (személyazonosításra alkalmatlan módon) bekéri véleményét a felnőttképzési tevékenységről és képzésről. A felmérés a minőségirányítási rendszer számára fontos adatot szolgáltat, szíves közreműködését ezúton kérjük.

 

Várjuk jelentkezését! Kérdésére szívesen válaszolunk.

 

Üdvözlettel:

Dr. habil. Rétfalvi Tamás

intézetigazgató, egyetemi docens

 

Dr. habil. Polgár András

egyetemi docens

 

Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kar

Környezet- és Természetvédelmi Intézet

Nagy János

ügyvezető

 

Mikromentor Vállalatirányítási és Minőségirányítási Tanácsadó Bt.

Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek